Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/health-junkie.dk/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2758
NYC guide - Health Junkie By Mille Hartmann

NYC guide

Som lovet, får I her min NYc guide… langt om længe !

Jeg har en MEGET stor forkærlighed for NYC, efter jeg læste et semester af min Finansøkonom uddannelse på Berkeley College tilbage i 2011. I den forbindelse boede jeg der i 3 mdr. sammen med 3 andre fra min klasse. Vi boede en i lille hyggelig lejlighed i Queens. Man får NYC ind under huden på et helt anden måde, når man bor der i en længere periode og får en dagligdag, så hvis du på noget tidspunkt i dit liv får den mulighed, så GØR DET! You only live onces 😉

… Men nok om det! – har du ikke mulighed for et længerevarende ophold, så kan 1-2 ugers ferie helt sikkert også noget!
Først og fremmest så skal du have et par gode sneaks med, som du kan holde ud at gå langt i (meget langt!), du oplever langt mere på gå-ben end i taxa/tog. De sidste to gange jeg har været derovre, har jeg i snit gået 20-25 km pr. dag, så du skal være indstillet på at få rørt dellen moster 😉

Hvor skal man bo?
Well, det afhænger af hvor meget du er villig til at betale samt hvad du er til. Jeg booker altid Airbnb, da det oftest er langt billigere end hotel. Derudover skal du huske, at du nærmest kun har brug for seng og bad, fordi du er ude dagen lang. Så overvej hvor vigtigt det er at bo på et fancy 5-stjernet hotel til en formue? 😉 De penge vil du da hellere shoppe for, ikke?
Ift. hvilket område du bør bo i, så er det lidt en smagssag. Jeg er KLART mest til områderne East Village, West Village, Soho & Chealsea, da de områder (i min optik) er langt de hyggeligste sammenlignet med det stress og jag der er i Mid town Manhattan. Dog vil jeg fraråde at bo i ‘China Town’, her er virkelig ikke særlig lækkert rent ‘duft- og hygiejnemæssigt’. Håber ikke jeg træder nogle kinesere over tæerne her!
Brooklyn og Williamsburg er også blevet rigtig hyggeligt, og her kan du oftest bo lidt billigere end inde på selve Manhattan. Du kan nemt komme til/fra Manhattan ved at gå over Manhattan- & Brooklyn Bridge eller med tog.

Hvad skal man se/lave?

Jeg er ikke et særlig kulturelt menneske, så jeg kan ikke anbefale museer mv., det må du researche et andet sted, hvis du er til den slags fornøjeligheder 😉
Men jeg kan fortælle dig lidt om de helt generelle steder du bør besøge, når du er i NYC:
– 9/11 Memorial – det sætter livet lidt i perspektiv, at se alle ofrenes navne
– Time Square – ét stort lysshow og menneskemylder, som kan give enhver klaustrofobi, men det skal selvfølgelig opleves.. én gang er rigeligt, hvis du spørger mig 😉
– 5th Avenue, skal selvfølgelig også opleves når nu du er i NYC, men du skal forberede dig på menneskemylder og travlhed. Personligt er jeg ikke fan af 5th Ave, men det er et besøg værd.
– Central Park – tá en kaff’ i hånden og gå en tur i parken. Den smuk på alle årstider!
– Rockefeller Center – det er finest i julemånederne (november/december), da det store juletræ er pyntet med lys og skøjtebanen er åbnet ude foran (hvis du har set Alene hjemme, ved du hvad jeg snakker om). Derudover bør du investere 250-300 kr. og tá en tur op på toppen, hvor du kan se ud over hele NYC (dette kan også gøres fra Empire Building).
– Flat Iron Building – den er ret fin, og du kan få et godt insta pic., hvis du går op i sådan noget ;-)- Union Square Garden market – hyggeligt lille marked med grøntsager, oste osv.
– Whoolefoods – kæmpe supermarked med ALT hvad hjertet begærer. Jeg kan bruge timer bare på at gå og kigge herinde… så hvis du er på kærestetur, skal du nok forberede ham/hende forinden, hvis du også elsker at lure i timevis på dimseting, helseprodukter, kaffe, nødder og you name it.
– Chealsea Market – lille indendørsmarked, hvor upcoming designere sælger deres smykker, plakater, sæber, tøj mv. – det kan sammenlignes lidt med Finders Keepers, som vi har i KBH.
– Gå tur langs Hudson River, det er ret pretty når solen skinner!
– Er du pjattet med træning, så bør du booke en time hos Barry’s Bootcamp – deres centre ligger adskillige steder på Manhattan og en time koster ca. 250 kr. Træningen er en blanding af styrketræning m. håndvægte og intervalløb på løbebånd – det var ret sjovt!

Områder du bør besøge:

Som tidligere nævnt, så er mine favoritområder Lower East Side, West Village, Chealsea og Soho. Heraf er West Village mit absolutte favorit kvarter i NYC! Jeg får en helt særlig hjemlig følelse når jeg vandrer rundt på de små hyggelige gader med smukke town houses og træer. Hvis du har set Sex and the city, så er det hér Carrie bor 😉
Al stress og jag som du finder på 5th Ave og Mid town generelt, forsvinder fuldstændig i West Village. Her er helt roligt og TOP hyggeligt. Når du er her, skal du selvfølgelig forbi Carries lejlighed på 66 Perry Street ooog tá lige forbi Magnolia Bakery på vejen og køb dig en cup cake 🙂 Hvis du er Friends fan, finder du deres lejlighedskompleks på 90 Bedford st. i West Village.

West Village byder også på mange vintagebutikker hvis du er til sådan noget… er du en dyr dame, kan du finde masser vintage tasker fra Chanel, Louis Vuitton mv. – så husk at tøm sparegrisen inden du tager afsted.

Williamsburg: Her er blevet ret hyggeligt med små butikker og cafeer. Jeg kan anbefale morgenmad på Sweatshop (se billede nedenfor). Derudover bør du gå ned til kajen og kigge ud over vandet over til Manhattan. Tá en god kop kaff’ med fra Toby’s Estate og nyd roen og udsigten.

Brooklyn: Tá en tur på Brooklyn Flea (loppemarked) der afholdes lørdage og søndage kl. 10-17. Tjek op på tider/steder forinden, så du ikke går forgæves. Du skal ikke forvente at finde en masse sager, men det er ret hyggeligt at gå rundt og lure på gammelt skrammel og smykker (eller det synes jeg i hvert fald…).
Jeg købte nogle ret fine ringe og et stort metalskilt (som kostede mig $30 ekstra at få med hjem i lufferen…).

Spisesteder:

Morgenmad/Frokost:

-Two Hands Nyc, er og bliver min klare favorit! – de har den BEDSTE kaffe og den BEDSTE Acaibowl!! Really, prøv den!

-Banter NYC, super lækker morgenmad! – dog er deres frokost lidt kedelig, hvis du spørger mig (men det er selvfølgelig smag og behag).

-The Butchers Daughter, her er indretningen halvdelen af oplevelsen, den er super cool & rå med planter allevegne. Steder er vegansk/vegetarisk, så hvis du er til bacon mv., er det ikke her du får det 😉

-Bluestone Lane – de har lækre salater til frokost

-Sweetgreen, her kan du blande din egen salat, som du kan tá med i en park o.l.

Aftensmad:

Jeg er mest ‘morgenmadstypen’, så jeg kan ikke komme med de store anbefalinger til aftensmad derovre. Det kan være svært at vide hvor man lige er ved ‘aftensmadstid’, fordi man vandrer rundt hele dagen, så her finder jeg oftest bare noget i nærheden. Dog skal du ikke snydes for et par anbefalinger, som jeg besøgte her i oktober:

-Buddakan – hvis du ikke er bleg for at smide 500-600 kr. for en god middag, så kan jeg varmt anbefale Buddakan i Meatpacking district (som i øvrigt byder på mange spisesteder, barer, klubber osv.).  Stedet er kendt fra Sex and the city og menykortet er asiatisk. Maden er ret pricy, men den smager tilgengæld også virkelig godt, og de har en masse anderledes og spændende retter. Konceptet er at man bestiller forskellige forretter, hovedretter og side dishes. Ps. Tá ikke din slidte Nike sweater på, hvis du vælger at spise her,,, de er liiidt snobbede 😉

-Olio e Piú (IG:olioepiu) – super lækker Italiensk restaurant i West Village. Jeg fik den bedste pasta/bolo og pigerne jeg rejste med fik tapas. Derudover fik vi en nutella calzone til dessert, yep you heard me 😉 Den var F…..g god! – én calzone er nok til 3 pers., med mindre du er virkelig sulten, haha.

Coffeeshops:

Du finder Starbuck’s på næsten alle gadehjørner i NYC, men personlig foretrækker jeg at finde små hyggelige kaffeshops. Nogle af mine favoritter får du her:

-Urban Backyard – super tiny men hyggelig kaffeshop på Mulberry st. i Little Italy, indretningen er ret cool, så den er et besøg værd, hvis du er en sucker for interiordesign. Adresse: 180 Mulberry st.

-Joe Coffee i West Village er også en lille hyggelig kaffebar med bænke ude foran, så hvis du alligevel er i området og er kaffetrængende, er den et besøg værd. Adresse: 141 Waverly Pl.

-Toby’s Estate – ligger både på Manhattan og i Williamsburg

-Sweet moment – de byder på flotte kager og latteart, hvis du jagter et flot instapic 😉 Adresse: 106 Mott st.

Good to know:

– Tax & Tips: Selvom jeg elsker NYC ubetinget, så trækker deres tax- & tips regler lidt ned i kærlighedsbarometeret… Når du er ude at spise, skal du være opmærksom på, at den pris du ser på menukortet IKKE er den pris du ender med at betale. Der bliver altid lagt tax på ca. 9% oveni – it suck’s I know! – men hvad der er endnu mere nederen er, at du også skal betale drikkepenge, og det er ikke så lidt de forventer…. 15-20 % af den fulde regning forventer de – så du kan godt regne ud, at det hurtigt bliver en dyr affære, når en fucking avo-mad i forvejen koster 80-90 kr.!! Men drikkepengene udgør oftest tjenernes løn, og de betragter det som direkte dårlig opførsel hvis du ikke tipper dem ordentligt. Vi blev to gange stoppet på vej ud af en restaurant, fordi de ikke syntes vi havde lagt nok i drikkepenge, yep det er et crazy system de kører! Tak Trump!! Så du skal sørge for at gave masser moneter med til mad 😉

Når du shopper tøj/sko mv., er der ikke tax på køb under $110, men køber du for mere, kommer der også tax herpå.
Derfor skal du være lidt opmærksom når du shopper sko, tasker mv., da det oftest faktisk ikke kan betale sig længere. Slet ikke når dollaren ikke er lav i kurs. Så selvom du er i NYC, vil jeg anbefale at tjekke de danske priser/hjemmesider, det er dumt at betale mere, bare fordi du er i NYC 😉

-WiFi, der er oftest ikke WiFi på de populære spisesteder, så det kan være en god idé at hente app’en ‘maps.me’ hjemmefra og downloade et kort over NYC, da det kan bruges offline i app’en. Alternativt skal du skifte til et teleselskab der dækker gratis i NYC – det ved jeg fx at 3 gør.

Nååå nu har jeg skut’ flere råd at gi’ af venner, håber I kan bruge det til noget.
GOD tur hvis du skal til NYC nu eller på et senere tidspunkt 🙂

 

The Butchers Daughter
Two Hands NYC
Union Square Market
West Village
Manhattan Bridge
Sweatshop – Williamsburg
Banter NYC
Urban Backyard
West Village vibe
Brooklyn Flea scoop
Flat Iron Building