Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/health-junkie.dk/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2758
Bali guide - Health Junkie By Mille Hartmann

Bali guide

Som du måske har set på min instagram profil (hurra for feriespam), så var Rasmus og jeg 14 dage på Bali i marts. Det var vores første ferie sammen, så det var lidt af en IKEA test for os begge, men vi bestod heldigvis testen og er stadig sammen (pheeew).

Vi valgte at rejse rundt, så vi kunne se mest muligt af Bali imens vi var der. Vi nåede at være 5 forskellige steder på de 14 dage. Ingen af os havde prøvet at rejse på denne måde før – normalt er det ’momse-style’ med 7-14 dage på skjoldet det samme sted, hvilket bliver ret kedeligt og trivielt i længden, hvis du spørger mig.  Så det var faktisk en super fed måde at rejse på, og en måde hvorpå man får set en masse – det kan klart anbefales.

Generelle anbefalinger:

1) Hent app’en ’maps.me’ – her kan du downloade kort over bali (og andre steder), og derefter bruge kortet offline. Det er virkelig genialt og vi brugte app’en hver dag til at køre rundt til cafeer og seværdigheder.

2) Valuta: De bruger indonesiske rupia på Bali, og du kan nemt hæve i automater dernede (husk der er hævegebyr på 25-30 kr.). Vi havde nogle USD med hjemmefra, som vi vekslede dernede, men her blev vi snydt. Da vi havde vekslet, sagde de at vi skulle dele pengene op, så vi havde dem to forskellige steder i vores tasker (ift. tyveri), men her hjælper de med at dele pengene op, hvormed de bytter om på pengebundter, så man ender med færre penge. Vi blev hermed snydt for ca. 400kr. – fandme øv altsååå.. Så lad dem ikke hjælpe dig med det!

3) Få masser massage og nyd livet – det koster ikke en skid.

4) Bliv gode venner med en balineser og få ham til at køre dig/jer rundt til diverse destinationer – på den måde hjælper du en balineser (han tjener penge) og du får mange gode insiderfif – win win.

5) Tá ud og snorkle/dykke/surfe

6) Bed om at få is i dine drikkevarer, ellers får du ofte en halvlunken juice, vand mv. – det gider man jo ikke når det er 100 grader varmt, veeeel.

7) De kører hjernedødt dernede, men de har styr på deres shit, så tá en dyb indånding og pray to survive… Er du selv ude at køre (på scooter fx), så bare ’go with the flow’ og husk at de kører i modsatte side af vejen, og dyt hver gang du kører om hjørner, så de ved du kommer – så skal det nok gå smooth.
Hvor vi var, og hvad jeg kan anbefale ved diverse steder, kommer her:

Stop 1 – Canggu:

Her var vi de første 3 dage. Canggu er det rene helsemekka og ’Surfers Paradise’. Hvis du ønsker hvid sandstrand er Canggu ikke stedet for dig – sandet er mørkegråt (dog med glimmer i – hello inner Princess), og bølgerne er ret voldsomme – netop derfor elsker surfere Canggu. MEN jeg vil dog stadig anbefale at tage til Canggu, da der er super fed stemning og masser lækre spisesteder (især hvis du er pjattet med vegetarisk/vegansk helsemad).

Vi lejede en scooter og kørte rundt på, hvilket jeg klart vil anbefale at man gør, da man på den måde nemmere kommer rundt og får set meget mere. Det koster sølle 30-35kr. at leje en scooter i en HEL dag – yup that cheap.

Anbefaling af spisesteder:

1) Cafe Organic Bali (IG: @cafeorganicbali) – helt klart det bedste sted af alle de steder vi har spist på turen. Maden er virkelig flot anrettet (JO det betyder noget) og så smager den bare fremragende.
Det spiste vi: Jeg fik acaibowl, Ras fik Avosmash og så delte vi en gang blåbær pandekager. Karakter: 5 ud af 5 stjerner.

2) The Shady Shack (IG: @theshadyshack) – lækkert vegetarisk spisested – super hyggeligt.
Det spiste vi: Til forret fik vi ’garden rolls’ (friske forårsruller) + broccoli/cauliflower cheese balls – de var SÅ gode, og til hovedret fik vi begge deres ’Shady Shack burger’ (vegetar burger), som også var god, men ikke prangende. Karakter: 3,5 ud af 5 stjerner (cheese balls får 5 ud af 5).

3) Crate Café (IG: cratecafe): Nok den største hipster cafe i Canggu – stort udvalg af smoothie bowls. Jeg havde ret høje forventninger til det her sted, men blev desværre lidt skuffet. Dog så alle andres mad toplækker ud, så måske jeg bare var uheldig.
Det spiste vi: Vi fik begge ’breakie 2 togo’ smoothiebowl. Karakter: 3 ud af 5.

4) La Brisa (IG: @labrisabali): Her spiste vi den første aften. Maden var ikke noget specielt (det smagte fint, bevares), men stedet til gengæld… det er en oplevelse – SUPER fed og hyggelig stemning. Der er pool midt i det hele, små oaser hvor man kan ligge og chille, og så kan du kigge lige ned til vandet. Helt klart et besøg værd – evt. bare til drink/hygge.
Det spiste vi: Ras fik tunbøf m. salat, og jeg fik laks m. sorte ris i cremet kokos.
Karakter (mad): 3 ud af 5 / karakter (sted): 5 ud af 5.

Spisesteder vi ikke nåede, som vi (eller nok mest mig, æk’) gerne ville have nået:

– Matcha café (IG: @matchacafebali)
– Betelnút Café (IG: @betelnutcafe)
– Avocado Factory (IG: @theavocadofactory)
– Nalu Bowls (nåede vi I Uluwatu) (@nalubowls

 

Anbefaling af steder:

1) The Lawn (IG: @thelawncanggu): Super hyggeligt sted med kunstgræs, pool og restaurant. Rigtig godt alternativ til stranden. Her er både hyggeligt om dagen og om aftenen til drinks. Prøv deres Bao m. krabbe – de var virkelig gode.

2) Old Man’s (IG: oldmansbali): Beach bar tæt på ’The Lawn’ – vi nåede desværre ikke selv at få en drink her, men det så virkelig cool ud, og der var godt gang i den om aftenen – hello party animal…

Her boede vi:

The Bali Dream Hotel: Det var et rigtig fint hotel, med lækre værelser og rigtig sødt personale. Desværre ligger stedet lidt afsides ift. The Lawn/Old Man’s mv. – altså der hvor det sker. Derfor lejede vi scooter, så vi kunne køre rundt. En anden gang ville jeg finde et hotel tættere på ovennævnte. Karakter værelser: 4 ud af 5 / Karakter beliggenhed: 2,5-3 ud af 5.

 

Stop 2 – Ubud:

Vi var 2 dage i Ubud, og det var rigeligt for vores begges vedkommende. Enten elsker man Ubud, eller også gør man ikke. Der er meget turistet og inden strande, da det ligger inde midt på Bali. Så hvis du ønsker at ligge ved poolen på hotellet, og gå rundt i byen om aftenen, hvor der er masser butikker/byliv, så er Ubud helt sikkert et hit.
Ubud er kendt for smukke rismarker, hvilket vi desværre ikke selv nåede ud at se. Til gengæld var vi en tur i ’Monkey Forest’, som klart er et besøg værd. Her er der nuttede aber overalt, og for 10 kr. kan du endda få en stinky monkey på skulderen, der snasker banan i håret på dig – what’s not to like!?

Anbefaling af spisesteder:

1) Milk & Madu (IG: @milkandmadu): Virkelig lækker mad og super cool sted.
Det spiste vi: Ras fik panini (virkelig god) + Avosmash og jeg fik smoothiebowl + falafel m. tzaziki.
Karakter: 4,5 ud af 5

2) Kafe (IG: @kafe_ubud): Hyggeligt og afslappet sted.
Det spiste vi: Forret: Samosaer og Nachos – ingen af delene var noget særligt – alt for lidt ost på deres nachos – forhelvøøøh! Hovedret: Ras fik pita m. kylling + yellow curry noodles og jeg fik ’Kafe Salad’ – den var rigtig lækker. Men Ras syntes at hans mad var noget kedelig.
Karakter: 3,5 ud af 5.

3) Watercress (IG: @watercressbali): Her nåede vi desværre kun at få eftermiddagskaff’, men jeg ville super gerne have prøvet at spise der.

Andre anbefalinger:

1) Attention ladies – hvis du vil have lavet shellack, så kan jeg anbefale ’Carla House’ – her fik jeg shellack på hænder/fødder + 30 min. fodmassage for ca. 150 kr. – ja du læste rigtigt – piv billigt. Min shellack holdte hele ferien, så den var god nok 😉

2) Ubud market skal du kun tage til, hvis du ikke har noget imod stanken af skrald og MEGET påtrængende sælgere, som alle sælger det samme skrammel.

Her boede vi:

Pertiwi Bisma 2: Suuuuper lækkert hotel med den flotteste udsigt fra poolen – lige ud til skoven, fyldt med grønne palmer og flotter træer (se evt. post på IG). Derudover ligger det godt, da der er masser massagesteder på vejen, og hvis man finder smutvejen (til højre), kommer man nemt ud på hovedgaden.
Karakter: 5 ud af 5.

 

Stop 3 – Nusa Lembongan:

Vi var 3 dage i Nusa L, hvilket var meget passende. Nusa L er en lille ø, som man sejler til fra Sanur, hvilket tager ca. 30 min. – vi sejlede med et firma der hed ’Scoot’, hvilket jeg klart kan anbefale. De var meget professionelle og havde styr på deres shit.
Vi lejede scooter igen her, hvilket man helt sikkert bør gøre, da det er langt nemmere at komme rundt på øen og se meget mere. Nusa L er forbindet til naboøen Nuse Ceningan via ’yellow bridge’, så man kan nemt køre over og se naboøen også.

Anbefaling af spisesteder:

1) Tigerlillys (IG: @tigerlillyslembongan): Virkelig hyggeligt lille hotel m. restaurant hvor man bare kan komme og spise. Restauranten ligger lige ud til den lille pool/have – som skaber en hyggelig stemning når man sidder og spiser.
Det spiste vi: Ras fik Avosmash og jeg fik acaibowl (surprise – I know) + vi delte en bananpandekage (alm. pandekage m. bananstykker ovenpå, haha). Dertil fik vi en choko smoothie.
Karakter: 4 ud af 5.

2) The Deck (IG: @thedecklembongan): Svært overvurderet sted, hvis du spørger mig. Det eneste positive ved det sted er, at du sidder og spiser lige ud til vandet. Menukortet var kedeligt og maden smagte æk’ af en prut.
Det spiste vi: Ras fik fish taco og jeg fik chicken tandoori wrap. Vi fik begge en smoothie m. hindbær som dog var rigtig god.
Karakter: 3 ud af 5

3) Lemongrass (IG: @lemongrassbarandrestaurant): Dette sted havde jeg læst om på pinterest, og stedet var proppet med mennesker. Der var god stemning, men vi var ikke imponeret over maden – den var meget standard.
Det spiste vi: Forret: Seafood bruscetta + bruscetta m. tomat/hvidløg – begge dele smagte godt. Hovedret: Ras fik fiskerisotto og jeg fik kyllingespyd m. peanutsovs og ris (lidt kedelig ret).
Karakter: 3-3,5 ud af 5.

4) Next Level Cafe (IG:@nextlevelbali): Dette sted ligger på naboøen Ceningan. Super cool sted og god mad.
Det spiste vi: Ras fik fish n’ chips (de bedste han nogensinde har fået, sagde han) – så hvis man er til friture snask, så go for it. Jeg fik peanutbutter smoothiebowl, som også var rigtig god.
Karakter: 4 ud af 5

5) Mamma Mia (IG: mamamialembongan): Vi havde besluttet os for at leve lidt som to kanoner, da vi valgte at bestille 700g hummer her… det var sgu ikke en sprudlende oplevelse. Jeg tror de 700g sad i hummerens tænder, for der var ikke særlig meget kød vi kunne putte i svælget. Derudover bestilte vi sushi (yes det var modigt) – vi slap heldigvis for dårlig mave til trods for at sushien var helt varm – ad bad, jeg droppede den efter 2 stk., mens Ras glædeligt spiste resten (han er langt fra kræsen).
Karakter: 2,5 ud af 5.

Anbefaling af steder:

1) Tá til ’Dream Beach’ – rigtig lækker bounty strand, dog med mange bølger –jeg blev skyllet lidt omkuld, så Ras måtte samle mig op til sidst. Hvis man kan komme til at booke bungalow på ’Dream Beach Huts’, skal man helt klart gøre det – det så virkelig fint ud (pssst… der er infinity pool).

2) Kør ud til ’Devils Tear’ – køb en Bintang øl og se en solnedgang.

Her boede vi:

Nanuks Bungalows: Det var et udmærket sted, men det virkede lidt forladt – der var kun et andet par ud over os. Toilettet lå udendørs, nedenunder trappen fra bungalowen, hvilket ikke er super fedt for en nattepisser…
Karakter: 3 ud af 5

Stop 4 – Gili Trawangan:

Vi sejlede videre fra Nusa L til Gili T – en sejltur på ca. 2,5 time. Her var vi 4 dage, hvilket var lige tilpas. Gili T er den største af de 3 Gili øer – her er ægte ø-stemning idet der ikke er biler/scootere. Transport foregår på cykel og med hestevogn. Mit dyrehjerte blødte lidt, da jeg så hvordan de stakkels hypper måtte slæbe rundt med turister, byggematerialer mv., men efter adskillige ’heste er et arbejdsdyr’ fra Ras, måtte jeg indse at det var vilkårene her – men nok om heste #hesteLotte.
Hvis man forventer at Gili er det rene paradis, så tager man grueligt fejl – inde bag facaden er der fattigdom m. faldefærdige bambushytter (her bor balineserne), store skraldebunker mv., men hvis du spørger mig, så gør det netop Gili til en god oplevelse, fordi du ser realiteterne og finder ud af hvor primitivt folk lever.

Anbefaling af spisesteder:

1) Kayu Cafe (IG: @kayucafegili): Top lækkert sted – her spiste vi to gange. Menukortet bugner af lækker mad, og de har lækre hjemmelavede raw cakes.
Det spiste vi (over to gange): Jeg fik greenie bowl (knap så god – halvvarm og kedelig smag), pandekage m. banan, quinoa salat + panini m. ham & cheese (dén var god – masser åååst). Ras fik panini m. chicken BBQ (begge gange – den var et hit) + beef randang (lidt kedelig). Af rawcakes fik vi ’no bake oat bar’ (virkelig god!).
Karakter: 4 ud af 5

2) The Banyan Tree (IG: @thebanyantreegili): Super lækkert menukort og god mad – desværre var deres service bare rigtig skidt, som ødelagde oplevelsen lidt. De fuckede op i bestillingen, så Ras fik sin mad 20 min. før mig. Jeg vil anbefale at spise der om aftenen – de har et rigtig hyggeligt udendørsareal med lyskæder.
Det spiste vi: Vi fik begge avosmash + vi delte en ’dip platter’, som var forskellige grøntssagsstave m. dip. Jeg fik også deres banana bread – det var lækkeeeert.
Karakter mad: 4 ud af 5 / Karakter (service): 1 ud af 5

3) Scallywags resort: Her spiste vi på min fødselsdag. Rigtig hyggeligt sted lige ned til vandet.
De har en ret lækker grillbuffet med salatbar. Man vælger kød v. grillen (prisen afhænger af hvad du vælger) og så er salatbaren med i prisen.
Det spiste vi: Ras fik de møreste BBQ revelsben og jeg fik sværdfisk, som også var rigtig god.
Karakter: 4 ud af 5.

4) Pituq cafe (IG: pituqcafe): Lille autentisk sted, hvor man sidder inde i en bambushytte og spiser. Det spiste vi: Forret: Cauliflower nuggets + lemongrass peanuts – begge dele virkelig gode. Hovedret: Ras fik curry noodles m. græskar og jeg fik pasta m. spicy tomatsovs. Dertil fik vi juice, som ikke var så lækre (for meget pulp + halvvarme).
Karaker: 4 ud af 5

Andre anbefalinger:

1) Lej cykler og kom rundt på øen på denne måde – det er virkelig nemt, og du får set det hele

2) Tá ud og snorkle/dykke rundt om de tre Gili ø’er – vi så både havskildpadder og flotte fisk.

Her boede vi:

Le Pirate Beach Club (IG: @lepiratebeachclub) – det var uden tvivl det bedste sted vi boede på hele ferien, og helt sikkert dét der gjorde Gili til en fed oplevelse. Man bor i små fine hytter m. ’terrasse’ og hængekøje. Personalet er så søde og der er generelt bare en super hyggelig stemning. Om aftenen viste de film på storskærm, så alle kunne samles og se film – aaarmen altså, hvor hyggeligt er det lige!?. ’Hotellet’ ligger lige ned til stranden, så man kan nemt rende fra pool til strand. På stranden er der hængekøjer og lyskæder der tændes om aftenen – så bliver det ikke mere idyllisk 😉
Karakter: 5 ud af 5.

Stop 5 – Uluwatu:

De sidste 2,5 dage brugte vi i Uluwatu – vi var ret flade og jeg var halvskidt da vi kom hertil, så det var desværre begrænset hvor meget vi nåede at se af Uluwatu. Dog lejede vi scooter og kørte lidt rundt og fik set lidt, men størstedelen af tiden blev brugt ved hotellets pool.

Anbefaling af spisesteder:

1) Bukit Cafe (IG: @bukit_cafe) : Her spiste vi aftensmad den ene aften – virkelig cool sted og lækker mad.
Det spiste vi: Ras fik wrap m. kylling og jeg gik teriyaki kylling i ananas.
Karakter: 4 ud af 5

2) Nalubowls (IG: @nalubowls): Dette sted stod nr. 1 på min liste (havde fulgt dem længe på IG), så forventningerne var høje… og heldigvis levede det op til forventningerne – halleluja.
Det spiste vi: Ras fik peanutbutter smoothiebowl og jeg fik acaibowl – begge var rigtig gode og smagfulde.
Karakter: 4,5 ud af 5.

Og nu til det som du nok har ventet mest på – HVAD KOSTEDE DET??

Flybilletter: 5.700kr pr. person – vi bookede gennem Kilroy og fløj med Emirates, som varmt kan anbefales.
Hoteller (5 stk.): ca. 5.000 kr. – det er ret billigt at bo på Bali – hurraaa. Mad/drikke/massage/snorkling/shopping mv: ca. 5.000 kr. – vi levede i sus og dus alle 14 dage – sparede ikke på noget – alt er så billigt dernede. God fornøjelse, Khååå @mille_hartmann